Vihtijärvihölkässä reittiennätykset uusiksi

Teksti: Jukka Vihtkari
Kuvat: Jari von Behr, Heini Romo-Lappalainen, Suvi Virkki, Niina Sahramaa ja Hanna Oksa

Sunnuntaina 25.9.2022 juostussa 54. Vihtijärvihölkässä tehtiin miesten puolimaratonin ja miesten sekä naisten 10 km reittiennätykset uusiksi. Honkajoen Seudun Urheilijoiden Manu Kauppila juoksi puolimaratonin aikaan 1.16.51, joka on vajaa 2 minuuttia parempi, kuin 2017 juostu Teemu Plantingin aikaisempi reittiennätys. Toiseksi tullut Toni Illaru jäi voittajasta 21 minuuttia eli voidaan puhua täysin ylivoimaisesta voitosta. Kolmanneksi puolimaratonilla taisteli Tero Salonen ajalla 1.39.00. Naisten puolimaratoninilla voiton vei Aiten Jagafär ajalla 2.06.47. Toiseksi tuli Sini Tanttu 2.15.55 ja kolmanneksi Emma Nisunen 2.39.26.

Miesten 10 kilometrillä juostiin kovaa ja voittajaksi selvisi Karkkilan Poikien Jukka Salo uudella reittiennätyksellä 35.16. Aikaisempi reittiennätys on parin vuoden takaa, jolloin Severi Salonen paineli matkan aikaan 35.37. Lähes minuutin kärjestä jäi Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Antti Pöyry ajalla 36.15, jolla heltisi kisan toinen sija. KU-58:n Jukka Ahokas pokkasi 3. sijan ajalla 43.13. Naisten vastaavalla matkalla Minttu Nenonen paranteli oma aikaisempaa reittiennätystään aikaan 45.42. Anne Ruoho selvitti matkan ajalla 56.23 ja sijoittui sillä toiseksi. Kolmanneksi juoksi Jenni Tervonen aikaan 1.02.47.

Juniorisarjoissa 9-13 juostiin 2 km matka, jossa Vihdin Viestin Otso Muittari voitti P11 sarjan uudella ikäluokan reittiennätyksellä 7.51 ja pokkasi sillä samalla myös 9-13 vuotiaiden kiertopalkintoon ensimmäisen kiinnityksen. M17 sarjassa Hyvinkään hiihtoseuran Leevi Holmström piteli kovinta vauhtia 6.8 km matkalla ja voitti kisan ajalla 23.12. Samalla Leevi hankki 15-17 vuotiaiden kiertopalkintoon 3. kiinnityksen ja sai palkinnon näin ollen omaksi. Aika jäi Robin Ryynäsen vuonna 2013 juostusta reittiennätyksestä 19 sekuntia.